Papegøjefisk med beurre blanc sauce

Papegøjefisken er en ret sjov fisk. Hvis man googler den, vil man se billeder af farverige fisk i blå og grønne nuancer. Ikke helt noget man umiddelbart tænker på at spise. Fisken er dog en skøn spisefisk. På mine billeder herunder ser den også mere spiselig ud, end de fisk jeg så for nogle år siden, da jeg besøgte akvariet i Monaco. Papegøjefisken er en tropisk fisk. Den har fået sit navn på grund af dens flotte farver og kæberne, som er vokset sammen i en form som en papegøjes næb. Fisken egner sig godt til at grille eller bage i ovnen, som i denne opskrift.

Papegøjefisk til 2 fiskeglade personer

  • 1 kg. papegøjefisk (2 stk.)
  • revet citronskal fra 1 økologisk citron
  • en håndfuld persille
  • evt. lidt citrontimian eller jernurt.
  • ½ kg. kartofler
  • 1 fennikel
  • 2 løg
  • 2 -3 spsk. olivenolie
  • salat
  • Vinaigrette dressing (se opskriften her)

Beurre Blanc

  • 3 finthakkede mellemstore skalotteløg
  • 5 spsk. hvidvin
  • 5 spsk. hvidvinseddike med rosmarin (eks. den fra Princip)
  • 120g koldt smør (i tern)
  • 1 tsk. citronsaft
  • salt og peber

Kartoflerne skrælles (hvis de ikke er pæne) og skæres i både. Fennikel skæres i mellemstore skiver på langs og løgene skæres i både. Læg kartoffel- og løgbåde i et ovnfast fad eller en bradepande med bagepapir og vend dem med olien. Bages i ovnen 20 min.

Fiskene (renset hos fiskehandleren) skylles og renses en ekstra gang. Fiskehandleren får ikke altid alt blod ud. Hvis man ikke kan komme til at skrabe blodet ud under vandhanen, kan man bruge en teske eller en kniv. Fisken saltes indvendig og fyldes med citronskal og en stor portion krydderurter. Fennikel lægges ind til kartoflerne og fiskene placeres oven på grøntsagerne. Bag det hele i 20 min.

Imens tilberedes beurre blanc- saucen. Løg, hvidvin og eddiken simrer over middelvarme til væsken er reduceret til ⅓ af den oprindelige mængde (3-4 spsk.). Tag gryden af varmen og lad den afkøle i 10-15 min. Den kolde smør tilsættes derefter lidt ad gangen imens der piskes. Smørret skal være pisket helt ud i saucen inden citronsaft, salt og peber tilsættes.

Pisk dressingen, bland den i salaten og server.

Dette indlæg blev udgivet i Fisk og skaldyr og tagget , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Papegøjefisk med beurre blanc sauce

  1. Pingback: Multe med beurre blanc og havtornolie | La Rue Verte

Skriv en kommentar